ΚυβερνοΓράφοι: Τεύχος 4 Σελίδα 12
Από τον Μανώλη Μαυρίκη.

Η Take 2 το τελευταίο καιρό έδειξε ότι πρόκειται για μια εταιρία πραγματικά μεγάλη εκδίδοντας το Star Crusader και το Millennia που όμως είχαν τα μειονεκτήματά τους. Το πρώτο έμοιαζε με αντιγραφή του Wing Commander και το δεύτερο ήταν αρκετά δύσκολο για καινούριους στο χώρο. Τώρα φαίνεται ότι ξεχνάει όλα αυτά και επιστρέφει με το Ripper που σίγουρα θα καταπλήξει.

Το Ripper είναι νομίζω από τις λίγες τόσο πολύ προσεγμένες interactive ταινίες για υπολογιστές. Ακόμα και από τα τελευταία Wing Commander που θεωρήθηκαν interactive movies νομίζω ότι σαφώς υπερέχει, γιατί αυτά δεν ξεφύγανε από το να είναι simulation μάχης με πάρα πολλές σκηνές ταινίας μαζί τους. Από την αρχή και μόνο το Ripper θα σας ενθουσιάσει και μετά Από λίγες ώρες παιχνιδιού θα νιώσετε πραγματικά τι θα πει interaction.

Η ιστορία με έναν δολοφόνο να τριγυρνά στους δρόμους μιας cyber Νέας Υόρκης φαίνεται απλή. 1/4μως αυτός δεν είναι ένα απλός δολοφόνος έχει μέσα του κάτι Από τον Jack the Ripper. Οι φόνοι που γίνονται είναι εντελώς τυχαίοι, τα θύματα δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, αφήστε που είναι τελείως κατακρεουργημένα. Εσύ λοιπόν είσαι ένας ρεπόρτερ της Virtual Herald ο Jake Quinlan. Ο Ripper έχει διαλέξει εσένα για μέσο επικοινωνίας του με τον κόσμο. Μετά λοιπόν από κάθε φόνο σου στέλνει ένα γράμμα. Αφού έχουν γίνει τρεις φρικιαστικοί φόνοι η Katherine Powell βοηθός και ερωμένη σου, σου λέει ότι έχει βρει κάποια στοιχεία για τη ταυτότητα του Ripper. Πας λοιπόν στο διαμέρισμά της αλλά αυτή είναι άφαντη ... Σκοπός σου λοιπόν είναι να λύσεις κάποια puzzles σταματώντας τον δολοφόνο πριν γίνεις και εσύ ένα ακόμα θύμα του, αν φυσικά τον βρεις πρώτος. Σιγά σιγά θα ανακαλύψεις 4 πιθανούς ύποπτους ένας φυσικά Από τους οποίους είναι ο δολοφόνος. Στη πραγματικότητα το παιχνίδι έχει 4 διαφορετικές εκδοχές με 4 διαφορετικά φινάλε. Το περισσότερο μέρος του παιχνιδιού έχει τη μορφή μιας full-motion βιντεοταινίας. Πρέπει κάθε φορά να βρίσκεις τα κατάλληλα στοιχεία και να ερμηνεύεις τις πληροφορίες σου είτε μέσα Από διάλογους είτε μέσα Από διάφορα puzzles (άλλα εύκολα άλλα δύσκολα).


Φαίνεται λοιπόν ότι θα γίνει ανάγκη η συμμετοχή γνωστών και καλών ηθοποιών σε παιχνίδια για υπολογιστές και γιατί όχι άλλωστε. Γιατί όταν βλέπουμε μια ταινία θέλουμε να έχει καλούς ηθοποιούς οπότε αναγκαστικά και ένα καλό horror adventure θα πρέπει να έχει αρκετά σπουδαίους ηθοποιούς. Η Take 2 είχε στη διάθεσή της για το Ripper τους Christopher Walken στο ρόλο ενός detective. Ο γνωστός πλέον John Rhys-Davies όπως και η Burgess Meredith, Ossie Davis, Karen Allen και ο Jimmy Walker έχουν μια πολύ καλή εμφάνιση. Ενώ προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου ο David Patrick Kelly που είχε το ρόλο του Falconetti. Τέλος τον κυρίως ρόλο σαν Quinlan έχει ο Scott Cohen

1/4σον αφορά τα backgorund του adventure αυτά είναι φτιαγμένα όλα Από υπολογιστές και για τα υπόλοιπα γραφικά έχω μόνο να πω ότι θα σας προκαλούσαν και Από μόνα τους τρόμο. 1/4μως σε συνδυασμό με τη μουσική και την όλη ατμόσφαιρα το παιχνίδι σε υποβάλει τελείως. Σαν adventure τρόμου σίγουρα πετυχαίνει τη δουλειά του μιας και η όλη πλοκή και το σενάριο γενικότερα είναι αρκετά προσεγμένα και μάλιστα σε κρατάνε σε αρκετή εγρήγορση. Η Take 2 έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά αυτή τη φορά. Μόνο να προσέχετε γιατί εγώ σας προειδοποίησα το παιχνίδι δεν είναι για καρδιακούς ούτε για λιγόψυχους. Αμα δε μπορείτε να κάνετε διαφορετικά τελειώστε το οπωσδήποτε την ημέρα ....