Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


Τρεις μήνες πέρασαν, και οι κινήσεις στα μμε, είναι τόσες πολλές, που αν αναφερθούμε αναλυτικά θα βαρεθείτε να διαβάζετε... και εμείς να γράφουμε.

Από τα σημαντικότερα γεγονότα αυτή την περίοδο είναι ασφαλώς το νομοσχέδιο περί μέσων μαζικής ενημέρωσης, που πλέων φέρει και τον αριθμό νόμου 2338 και σαν αρχή της ισχύς του έχει τεθεί η 1/1/96.

Οι πιέσεις είναι αρκετές, αλλά ο "νέος" υπουργός μμε, δε φαίνεται να έχει σκοπό να καθυστερήσει την έναρξη ισχύς του. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε... είναι να περιμένουμε και το μέλλον θα δήξει.

Αρκετά περιοδικά ξεκίνησαν μέσα σε αυτή την τριμηνία, μερικά από αυτά είναι το Μετρό, Nitro, και 1-2 για τη φύση.

Η κυριότερη μετακίνηση που σχετίζετε με 2 από τα 3 είδη μέσων μαζικής ενημέρωσης, ήταν η αποχώρηση του κ. Κωστόπουλου από τον εκδοτικό οργανισμό του κ. Τερζόπουλου.

Συγκεκριμένα χωρίς ιδιαίτερο λόγο ο κ. Πέτρος Κωστόπουλος αποχώρισε από το περιοδικό Diva, Men, Κλικ, και το ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό.
Λιγότερο μετά την πάροδο ενός μήνα, ο κ. Κωστόπουλος εξέδωσε ένα περιοδικό ποικίλης ύλης με την ονομασία Nitro (Never In The Right Order) και έκπεμπσε στα Fm ένας ομώνυμος ραδιοφωνικός σταθμός.
Όπως ο ίδιος λέει θα βγει (αν δεν έχει βγει) ένα εβδομαδιαίο περιοδικό σαν οδηγός διασκέδασης.
Και για να κάνουμε και λίγο κριτική, το περιοδικό Nitro δίνει την αίσθηση ότι "αυτό είναι και κανένα άλλο", ενώ έχει τη διάθεση να "κράζει" γενικώς και οποιονδήποτε...

Ο κ. Μαστοράκης, έχοντας περάσει σχεδόν από όλα τα Ελληνικά κανάλια, και έχοντας δημιουργήσει ένα ραδιοφωνικό σταθμό τον Radio Gold 105.0 ξανά-πηγαίνει στον ANT1 όπου θα βάλει ξανά τη γνωστή και επιτυχημένη εκπομπή του "Αργά".
Από ότι ο ίδιος έχει πει, σκοπεύει μετά από το όλο "κύμα" να πάει στο Los Angeles όπου θα εκτελέσει μία μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή.

Στον ηλεκτρονικό χώρο, τα περιοδικά της Compupress έχουν ανανεώσει τις σελίδες τους στο www και το Info συνεχίζει ακάθεκτο να βγάζει τη δική του "ηλεκτρονική έκδοση".

Ένα δεύτερο Ελληνικό περιοδικό εκδόθηκε ή περιμένετε μέσα στις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη να εκδοθεί στο internet, και στο server της Hellas On-Line. Το περιοδικό λέγετε HOL - The Internet Magazine, και είναι μόνο στα Αγγλικά, ενώ το περιεχόμενό του, δε διαφέρει πολύ του ΠΡΩΤΟΥ Ελληνικού περιοδικού στο www, του "ΚυβερνοΓράφοι".

Αλέξανδρος Μπούκουρης (Djalex@hol.gr)