Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


Καλοκαίρι Στα Τηλεοπτικά Δίκτυα

Ενώ έχουμε μπει πλέον στον Σεπτέμβριο, τα τηλεοπτικά δίκτυα επιμένουν να μας απωθούν από την τηλεόραση εδώ και περισσότερο από δύο γεμάτους μήνες.
Την καλοκαιρινή περίοδο που χαρακτηρίζετε ως "χαμηλής ακροαματικότητας" έχουν αποφασίσει να την κάνουν "μηδενικής ακροαματικότητας", όπως φαίνεται από το πρόγραμμά τους που αν μη τι άλλο έχει μόνο επαναλήψεις.
Τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα βάζουν συνέχεια επαναλήψεις γνωστών (!) τηλεοπτικών σειρών που είχαν γυρίσει ή αγοράσει κατά τη χειμερινή περίοδο, ή ακόμα χειρότερα πριν λίγα χρόνια, παραδείγματα των οποίων είναι ανώφελο να γραφτούν.
Τα τηλεοπτικά shows έχουν σταματήσει, και έχει αρχίσει η επανάληψή τους. Φανταστείτε σε πόσο μεγάλο κοινό απευθύνονται αφού πλέον απουσιάζει η χάρη του "ζωντανού" και της "αμεσότητας" με το κοινό.
Οι ειδήσεις είναι το αποκορύφωμα της επίδρασης του καλοκαιριού, αφού μη έχοντας "συνταρακτικά" -όπως θέλουν να τα αποκαλούν- νέα, εμφανίζουν ασήμαντα γεγονότα με καθαρή έλλειψη ενδιαφέροντος και του στοιχείου της "είδησης", παρουσιάζοντάς τα κατά τέτοιο τρόπο που λίγη έλλειψη φαιάς ουσίας σε κάνει να τα παρακολουθείς έντρομος.
Ευτυχώς ή δυστυχώς η περίοδος αυτή τελειώνει, και από τα μέσα Σεπτεμβρίου, αρχίζουν -όπως κάθε χρόνο- τα νέα προγράμματα που θα μας κρατήσουν παρέα ένα ακόμα έτος.
Οι ειδήσεις θα βρουν μεταφορικά ή κυριολεκτικά νέο αίμα, οι ρεπόρτερ θα βγουν πάλι στο κυνήγι της "είδησης", οι διαφημίσεις που είχαν "ελαττωθεί" θα γίνουν πάλι το κυρίαρχο μέρος στα προγράμματα, και ένας νέος χρόνος όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία 5 χρόνια θα αρχίσει.


Η στήλη συνεχίζετε και στην επόμενη σελίδα