Από το Νίκο Λιάκο.

Ακολουθούν τρία κειμενάκια χιουμοριστικού χαρακτήρα που έχουν δημοσιευτεί στην Μπανανοφλέρα (Εφημερίδα παρέας - αγνώστου περιεχομένου).

ΛΑΒ ΣΟΡI
Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΤΡΥΠΟΚΑΡYΔΟΣ
ΤΟΥ ΜΠΙΡΣ ΟΡ ΝΟΤ ΤΟΥ ΜΠΙΡΣ;

ΛΑΒ ΣΟΡΙ

(προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη)

Εκθέτουμε σε φοβερή αποκλειστικότητα ολόκληρο το μακροσκελές τραγούδι "ΛΑΒ ΣΟΡΙ" της ομώνυμης τηλεοπτικής ιλαροτραγωδίας, θέλοντας να εκθειάσουμε τη μουσική και στιχουργική φλέβα του ΘΑΝΟΥ ΚΑΛΛΙΡΗ.
ΣΑΚΗΣ:Το θερμοσίφωνο η αφορμή: ήρθα και το ΄φτιαξα κι ήταν αυτή και κυριλάτη και σοβαρή, λίγο ξενέρωτη αλλά καλή.
ΛΙΛΗ: Το θερμοσίφωνο η αφορμή ήρθε και το ΄φτιαξε και στη στιγμή άλλαξε πλέον η ζωή μου ρυθμό.
ΣΑΚΗΣ: Έπαθα πλάκα.
ΛΙΛΗ: Εγώ τι να πω;
ΤΡΥΦΩΝΑΣ: Η επιρροή του καταλυτική, έρωτας λένε χωρίς λογική.
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ: Λιλή, κορίτσι μου, τι ήταν αυτό, να έχεις σχέση με υδραυλικό;
ΠΗΝΕΛΟΠΗ: Mon dieu! Δε θα το αντέξω αυτό, η Λίλη μας τα ΄φτιαξε με υδραυλικό!
ΟΛΥΜΠΙΑ: Σάκη, πώς έμπλεξες εσύ μ΄ αυτή, τόσο ξενέρωτη τόσο ξινή;
ΛΙΛΗ: Τι ήταν αυτό και πώς μου συμβαίνει αυτό;
ΣΑΚΗΣ: Μπήκες σε φάση και μπήκα κι εγώ.
ΠΑΤΡΑ: Πάει κι η Σούλα κι η Μπία κι η Λίτσα!
ΘΑΝΑΣΗΣ: Κύριε Σάκη, πού πάει η βαλίτσα, μ΄ αυτή τη Λιλή που έχεις μπλεχτεί;
ΠΑΤΡΑ: Εμένα μ΄ αρέσει, τη βρίσκω καλή.
ΠΗΝΕΛΟΠΗ: Εκπαιδευμένη, σωστή λογική, έχει και πρόγραμμα να παντρευτεί.
ΘΑΝΑΣΗΣ: Πάει ο Τηλέμαχος, να ΄τανε κι άλλος, κύριε Σάκη, είσαι μεγάλος.
ΟΛΥΜΠΙΑ: Ο Σάκης, που ήτανε πρώτος στην πιάτσα κι είχε τις γκόμενες πια με τα μάτσα, τώρα δε θέλει καμιά να δει;
ΘΑΝΑΣΗΣ: Τι να τις κάνει, αφού έχει αυτή;
ΣΑΚΗΣ: Άμα σου λάχει και ερωτευτείς, χάνεις τον μπούσουλα και απορείς κι αυτό φεύγει και εσύ το κοιτάς, μόνο του πάει κι εσύ μ΄ αγαπάς.
ΟΛΥΜΠΙΑ: Ο Σάκης να μπλέξει με μία γιατρίνα, που ΄χε τις γκόμενες δέκα το μήνα;
ΣΑΚΗΣ: Ασ' τους να λένε και μην τους ακούς, η ζωή είναι για τους τολμηρούς. Ήταν να μη γνωριστούμε, γιατί δεν έχει έλεγχο η φάση αυτή. Μην το ζορίζεις, μην ψάχνεις να βρεις.
ΤΡΥΦΩΝΑΣ: Έρωτας είναι, μη φοβηθείς.
ΣΑΚΗΣ: Να ζαχαρώνεις, να λιώνεις, να κλαις, μόνο αγάπη, συγγνώμη να λες.
ΧΑΛΙ ΕΝΤ

ΤΥΧΕΡΟΣ Ο ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ

Όλοι ξέρουν (ξέρετε) ότι ο Γούντι Γουντπέκερ είναι ένας τρυφερός, δυναμικός, συμπαθέστατος και συνάμα ισχυρογνώμων τρυποκάρυδος. Αυτό που δεν ξέρετε, και είναι το σημαντικότερο, είναι ότι έχει τη φήμη του πιο απίστευτα τυχερού πτηνού.

Είναι πλέον εξακριβωμένο: η τύχη του μικρού Γούντι έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα τα καζίνο να του απαγορεύουν την είσοδο (σας θυμίζει τίποτα;). Ίσως πολλοί να παρερμηνεύουν τα δεδομένα και να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, εγώ όμως μιλώ εκ πείρας.

Έτυχε να βρεθώ με τον τρυποκάρυδο στην Ικαρία, όπου συμπτωματικά παραθερίζαμε στην ίδια περιοχή. Όντας μεγάλος θαυμαστής του, προσπάθησα με πολλούς τρόπους να τον πλησιάσω...του κάκου. Με τα πολλά, τον βρήκα ένα αυγουστιάτικο πρωινό μόνο του να στήνει μια παρτίδα "πλακωτό". Αφού έριξε δυο τρεις φορές τα ζάρια ατενίζοντας το άπειρο, διαπίστωσα ότι περίμενε τον "αντίπαλό" του. Έτσι πήρα την πρωτοβουλία και του πρότεινα: "Παίζουμε;" Εκείνος αντιρώτησε: "Είσαι καλός;" Πάντα ετοιμόλογος εγώ, αποκρίθηκα: "Δοκίμασέ με!" Τι το 'θελα και το είπα, ο Γούντι Γουντπέκερ με κάθισε απέναντί του και με τσάκισε.

Τι εξάρες! Τι άσοι! Τι ντόρτια! Ήταν πράγματι υπερβολικά τυχερός. Δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο π.χ. να 'χω τη μάνα ελεύθερη και να με πιάνει μόνο με μια πιθανή ζαριά...με τσάκιζε. Για κάποια στιγμή στο "φεύγα" πίστεψα πως προκρινόμουν. Με το που το σκέφτηκα...μου το πήρε διπλό! Ή σε μια άλλη φάση, σε "πόρτες", του είχα κλείσει πεντάπορτο στην περιοχή του και του 'χα φάει τέσσερα πούλια. Η μόνη ανοιχτή θέση ήταν το 5, κι ο Γούντι κατάφερε να φέρει πεντάρες. Η επόμενη ζαριά ήταν εξάρες... Θα σας περιγράψω τώρα το μάζεμα ενός πλακωτού.

Ήμουν σίγουρος πως θα το έπαιρνα διπλό. Τον είχα πλακώσει στην περιοχή του και είχα αρχίσει να μαζεύω. Στην έκτη ζαριά μου και καθώς μου είχαν μείνει οχτώ πούλια, τον αφήνω να φύγει. Στην πρώτη του προσπάθεια φέρνει ασόδυο. Εγώ είχα τέσσερα πούλια στο 1 και τέσσερα στο 6. Φέρνω άσους. Φέρνει εξάρες. Δυο στο χέρι του Τρυποκάρυδου. Ήμουν σίγουρος. Ρίχνω... φέρνω πέντε κι άσο. Μου μένουν τρία πούλια. Ο Γούντι φέρνει πεντάρες, σπάει ένα, παίρνει τρία. Φέρνω τρία κι άσο. Τα σπάω. Φέρνει τέσσερα πέντε, σπάει το πέντε παίρνει το τέσσερα. Εγώ τρία και άσος. Ξανά! Μου μένουν δύο. Του μένουν 9. Φέρνει κάτι (δε θυμάμαι τι), του μένουν οχτώ. Εγώ έχω και τα δύο μου πούλια στο 6. Ρίχνω τα ζάρια... πέντε δυο. Ένα στο χέρι. Ρίχνει ο Γούντι, φέρνει εξάρες. Έχει τέσσερα στο 6, ενώ εγώ έχω ένα στο 4. Ρίχνω ζάρι... ΑΣΟΔΥΟ! Με κάποιον άλλο θα είχα ελπίδες, όχι όμως με τον Γούντι. Εγώ με ένα πούλι στο 1 και αυτός με τέσσερα στο 6 και δικό του το ζάρι... ΕΞΑΡΕΣ, είκοσι τέσσερα - μηδέν υπέρ του τυχερού Τρυποκάρυδου!

ΤΟΥ ΜΠΗΡΣ ΟΡ ΝΟΤ ΤΟΥ ΜΠΗΡΣ ?!?

Ο Κύρος Γρανάζης (καταπληκτικός μα μεγαλομανής εφευρέτης) αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ένα πρόβλημα. Στην προσπάθειά του να εφεύρει ένα τέλειο πετροκαυστικό στροφοκοχλία, "κόλλησε" σ΄ ένα αριθμητικό παράδοξο. Μας ζήτησε λοιπόν να τον βοηθήσουμε δημοσιεύοντας το πρόβλημα και παρακαλώντας τους αναγνώστες (εσάς δηλαδή) να το λύσουν. Φυσικά, ο ίδιος ο Κύρος ανέλαβε να βραβευτούν οι δυο ευφυέστεροι συμμετέχοντες με τα πιο πλούσια δώρα. Ορίστε το πρόβλημα: Παίρνουμε ένα υπερδιατομικό τριοξείδιο αργυρίου και το διαλύουμε σε καυστικό χλωριούχο νάτριο τσέχικης παραγωγής. Ανακατεύουμε το καθορισμένο ομογενές μα και ντελιριακό μίγμα με γαστροχημικές υποεξισώσεις μεγίστου διαβαθμού καθώς προσθέτουμε 5,623. 10-112 μικροCoulomb υδροστατικής αλχημικής ενέργειας τροποποιημένων ηλεκτρονίων. Σχηματίζουμε ιδανικές συνθήκες μεταθετικής στροφορμής και, αντιστοιχίζοντας 4.000 υπομικρόβια με 6,007548526 παλαιό Ampere μεθανόλης, επιλέγουμε τη συντακτική ρήση της υποδιαίρεσης του απείρου. Του μπηρς ορ νοτ του μπηρς;