Έτσι... Έτσι καθόμουν πριν από ένα χρόνο περίπου, στην ίδια καρέκλα, και σκεφτόμουν τι να γράψω για το πρώτο editorial του νέου -τότε- περιοδικού που θα βγάζαμε. Ένα περιοδικό που ξεκίνησε χωρίς να υπάρχει άλλο παρόμοιο. Χωρίς να ξέρουμε ποια θα είναι η ανταπόκριση που θα έχουμε. Χωρίς να ξέρουμε πόσοι θα το διαβάσουν. Χωρίς να ξέρουμε πόσοι θα θέλουν να βοηθήσουν και να συμμετάσχουν σε αυτό που κάναμε. Χωρίς να ξέρουμε...

... ξέραμε όμως τι θέλαμε. Όλοι όσοι ξεκινήσαμε αυτό το περιοδικό. Ξέραμε ότι θέλουμε ένα περιοδικό όπου θα μπορούμε να γράφουμε όλοι, για θέματα που γνωρίζουμε. Όχι για κάποια πιθανή ξαφνική όρεξη. Όχι για να βγάλουμε το ψώνιο μας. Αλλά επειδή μας αρέσει και επειδή σας αρέσει. Επειδή βαρεθήκαμε να βλέπουμε άσχετους ανθρώπους να γράφουν για άσχετα θέματα. Επειδή θέλαμε να βγάλουμε ένα περιοδικό που να λέμε περήφανα: "Σε αυτό το περιοδικό συμμετέχω και εγώ. Μαζί το δημιουργήσαμε".

Ένα χρόνο μετά, έχοντας βγάλει το πέμπτο τεύχος, σκέφτομαι τις φοβίες που είχαμε τότε... Θα πετύχει; Θα το διαβάζουν; Θα αξίζει; Θα μπορέσουμε να το συνεχίσουμε ή θα το βαρεθούμε; Θα καταφέρουμε να κλείσουμε χρόνο; Ε ΝΑΙ. Τελικά συνεχίσαμε. Κλείσαμε τον πρώτο χρόνο και πάμε για τον δεύτερο. Και πιστεύουμε ότι αξίζει. Και το διαβάζετε -αφού γράφετε κιόλας. Και αφού κλείσαμε χρόνο, ας γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας.

Ναι, θα τα γιορτάσουμε. Και τούρτα θα κόψουμε... φυσικά όχι σπίτια μας, όχι μόνοι μας. Μαζί σας... όσους μας τιμήσετε δηλαδή. Στις 13 Οκτωβρίου λοιπόν, σας περιμένουμε στο Bar "Καλλιδρόμιο" στην Αθήνα-στην Καλλιδρομίου. Φυσικά χωρίς είσοδο, και με ποτά σε ειδική τιμή. Για τους περίεργους, το ποτό θα έχει 500 δρχ. Η τούρτα θα κοπεί κατά τις 11-12 το βράδυ.

Επειδή όμως ξέρουμε ότι μας διαβάζετε και -σύμφωνα και με e-mails σας- σας αρέσει το περιοδικό, θα το έχετε πιο συχνά. Από τώρα κάθε δύο μήνες... στο mailbox σας ή σε κάποιον από τους -πολλούς- web servers όπου "εκδίδεται" το περιοδικό. Εκτός αυτού, όμως, για τα γενέθλιά μας, έχουμε και δεύτερο τεύχος. Ένα τεύχος "ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ"... που περιέχει όλα τα προηγούμενα τεύχη χωρισμένα σε κατηγορίες... ρίξτε του μία ματιά.

Λοιπόν... Σας περιμένουμε. Στο "Καλλιδρόμιο", αλλά και στο επόμενο τεύχος. ΕΔΩ! Σε δύο μήνες πάλι.

Τα λέμε..