Γειά χαρά... τρεις μήνες πέρασαν (συν κάτι μέρες) και εκδώσαμε και το νέο τεύχος, λίγο καθυστερημένα. Πλέον το περιοδικό δεν θα εκδίδεται την πρώτη του μήνα, αλλά μέσα στις 15 πρώτες μέρες. Ετσι, το επόμενο τεύχος θα εκδοθεί στις 1-15/9. Τότε θα κλείσουμε και ένα χρόνο on-line... για αυτό να περιμένετε κάτι... καλό!.

Σε αυτό το editorial σκόπευα να γράψω αρκετά πράματα, όπως για το MediaNet και το ActIf, το νέο -και καλό- περιοδικό @tick, και διάφορα άλλα καλούδια. Ομως δεν θα το κάνω. Δυστυχώς δεν θα το κάνω γιατί θέλω να το αφιερώσω σε τρία άτομα.

Αυτά τα τρία άτομα, βρίσκονταν πρόσφατα στο πάρτυ γενέθλιων του info. Φεύγοντας από εκεί, το αυτοκίνητό τους χτύπησε πάνω σε μία κολώνα. Μέχρι εκεί όλα καλά. Η μισή Ελλάδα χτυπάει σε κολώνες. Η ατυχία τους όμως συνεχίστηκε, και το αυτοκίνητο πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα αυτά τα τρία άτομα να μην βρίσκονται κοντά μας πλέον.

Τα άτομα αυτά είναι ο Δημήτρης Χάρισμας, ο Σπύρος Νακόπουλος, και η Ελένη Κούκη. Ολοι τους ήταν δημοσιογράφοι του info. Ιδιαίτερα όμως ο Δημήτρης Χάρισμας, ήταν κάτι περισσότερο. Και πως να μην είναι αφού βρισκόταν ενεργά στο Ελληνικό Internet περίπου 10 χρόνια. Αφού ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της ΕΕΧΙ, και μέσα στην ομάδα που δημιούργησε το καταστατικό της. Αφού ήταν η ψυχή του Net Letter και Open Letter.

Σίγουρα η κοινωνία του δικτύου (μας) έχασε έναν από τους καλύτερους φίλους (αν όχι πατέρα). Εναν αγωνιστή του. Τρεις καλούς δημοσιογράφους. Και οι καλοί δημοσιογράφοι του Internet είναι λίγοι. Μετρημένοι.

Σίγουρα είναι το πιο "άσχημο" editorial που έχω γράψει. Ομως το αξίζουν.
Ας είστε καλά εκεί που είστε.

Τα λέμε...