ΚυβερνοΓράφοι: Τεύχος 3 Σελίδα 9

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


Από τον Αλέξανδρο Μπούκουρη


ΜΜΕ... Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης, ή Μέσα Μαλάκυνσης Εγκεφάλου αποκαλούν μερικοί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και ίσως να μην έχουν άδικο. Ιδιαίτερα όταν αυτή την εντύπωσή τους, την επιβραβεύουν τα ίδια τα ΜΜΕ.
Όποιος παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξεις, θα έλαβε τις ίδιες εντυπώσεις. Ας μην αναφερθούμε στα τηλεοπτικά δίκτυα που γέμισαν "ηλίθιες ειδήσεις", οι οποίες κυριάρχησαν στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Ας μη σχολιάσουμε εκτενέστερα τις φτηνές παραγωγές τους -μικρής ή μεγάλης διάρκειας- ή τις φτηνές αγορές ταινιών και τις ταινίες B-Movie. Ο τύπος φυσικά δεν πάει πίσω, αφού για να αγοράσουμε Cd δισκάκια πλέον, δεν πηγαίνουμε στα δισκοπωλεία, αλλά στα περίπτερα. Έχουν μεγαλύτερη συλλογή και από το Virgin Megastore ή το Metropolis. Φυσικά και οι υπόλοιπες προσφορές σε κουπόνια δε δείχνουν βελτίωση, αλλά αντίθετα πληθαίνουν σαν μανιτάρια.
Νέα εμφάνιση έκανε το μηνιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης Dune, ενώ αναμένετε η έκδοση του περιοδικού Lemon από τον Life Fm. To DownTown, έκανε την εμφάνισή του σε αυτό το τρίμηνο, όπως είχαμε προβλέψει στο προηγούμενο τεύχος. Το εν λόγο περιοδικό δε φαίνεται να πηγαίνει καλά, ενώ ακούγεται ότι κάθε μήνα η εταιρεία χάνει περίπου 30 εκτατομμύρια.
Στον χώρο των μηνιαίων περιοδικών ποικίλης ύλης, σύμφωνα με την κυκλοφορία τους, θα μπορούσαμε να τα κατατάξουμε με την εξής σειρά: Nitro - Κλικ - Max - Flash - Colt - 01. Η τελευταία δυάδα (colt-01) ανάλογα με τη θεματολογία του μήνα τους ανταλλάσσουν τις θέσεις τους.
Νέα ηλεκτρονική εμφάνιση έκανε επίσης το περιοδικό Act-IF στον web server του "ιστού" (www.istos.net.gr). Ο νέος web server Acropolis, (www.acropolis.gr) περιλαμβάνει καθημερινά νέα, που όπως μας είπε ο συντηρητής του δικτύου, γράφονται από επώνυμους δημοσιογράφους και είναι τόσο εξιόπιστα όσο και μίας εφημερίδας. Ίσως και περισσότερο, αφού δεν έχουν λόγο να μας πουν ψέματα.
Το περιοδικό Colt άλλαξε ιδιοκτησία, και ξεκίνησε καινούριο "κύκλο τευχών" -όπως λέμε καινούριο κύκλο επεισοδίων- από τον Ιανουάριο του 1996.
Η Avalon εκδοτική Ε.Π.Ε., που κατά καιρούς έχουμε δανειστεί νέα από το περιοδικό συνδρομητών της Media Weekly, προχώρησε στην έκδοση ενός νέου περιοδικού συνδρομητών με ονομασία MediaNet. Το MediaNet όπως μας είπαν συμπεριλαμβάνει νέα, σχόλια και άρθρα σχετικά με το internet. Είναι μηνιαίο, και στοιχίζει μόνο 15.000 δρχ ετησίως. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να έχουμε το MediaNet στα χέρια μας μέχρι την έκδοση του περιοδικού μας. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την Avalon εκδοτική στο τηλέφωνο 68.49.893 και 68.49.978-9.
Το τρίμηνο αυτό δεν είχε να δήξει κάποια σημαντική αλλαγή ή βελτίωση στα ΜΜΕ. Ο νόμος "Βενιζέλου" για τα μμε, άρχισε κανονικά την έναρξη της ισχύς του, παρόλη την αντίρρηση "μερικών-μερικών". Το κατά πόσο εφαρμόζετε βέβαια... ε! καινούριος νόμος είναι.. μέχρι να συμμορφωθούν τα παιδιά...
Τέλος πάντων, μιας και δεν έχουμε άλλα νέα, πηγαίντε να δείτε και τις υπόλοιπες σελίδες του περιοδικού!