Άτιτλο

γράφει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος.


Να που τελικά έχει ο καιρός γυρίσματα. Αυτό κατάλαβα μόλις γύρισα από το πρώτο καλοκαίρι ολικής ανεξαρτησίας μου. Διάφορα προσωπικά μου προβλήματα, προβλήματα με το περιοδικό, γυναικομπελάδες, οικογενειακά προβλήματα, οικονομικά προβλήματα. Τελικά, έτσι είναι η ζωή.


Θυμάμαι όταν ήμουν μπόμπιρας που ήθελα τόσο πολύ να μεγαλώσω για να κάνω κι εγώ ότι θέλω. Και τώρα που μεγάλωσα, α στο διάολο χάλασα. Εμένα αλλιώς μου τα είπανε ρε παιδιά. Κακό πράγμα το να μεγαλώνεις, ειδικά όταν είσαι μικρός!

Τελικά, ρωτώντας πας στην πόλη απ’ ότι φαίνεται. Ακολούθησα κι εγώ τους άλλους και μπήκα στα βάσανα της ζωής. Τυχερός ή άτυχος, τελικά; Αναρωτιέμαι κι εγώ; Τι είναι καλύτερο να είσαι μια ζωή ξένοιαστος και σταρχιδίτης (αυτή είναι λέξη του φίλου μου του Παύλου που δουλεύει στα καράβια), να τα βλέπεις όλα ρόδινα και να περνάς καλά ή να προβληματίζεσαι, να ζείς με το άγχος του πως θα περάσει κάθε μέρα, ποιος θα τρέξει σε όλες τις δουλειές και που τελικά θα βρεις όλα εκείνα τα χρήματα που ήθελες;

Τον τελευταία καιρό τον πέρασα με άτομα της ύψιστης κοινωνικής τάξης της Αθήνας και του Λονδίνου. Από σπόντα βέβαια, όχι ότι είμαι τίποτα εγώ. Κλανιά από κόκορα (κι αυτό του Παύλου είναι). Τέλος πάντων είδα πως ζούν κι αυτοί. Καλό το βλέπειν, δε λέω αλλά το ζειν καλύτερο και το ευ ζειν βέλτιστον. Κάτσε ρε φίλε, που πας με την μπέμπα την 525, 20 χρονών παλικάρι; Ε ψηλέ, εσύ με τη Μερσεντές, δε με πετάς στο barbeque; Κι εγώ εκεί πάω. Λίγα είναι τα καλά άτομα εκεί μέσα (αυτός με την 525 ήταν γαμώ τα παιδιά). Οι άλλοι είναι ψωνάρες, αλλά μιλάμε για καραψωνάρες. Έλληνες μεταξύ ελλήνων και να μιλάνε αγγλικά γιατί και καλά εκεί ζούμε (φοιτητές) και "we can’t help it".

Και όμως κύριε μου, αυτοί θα μας κυβερνάνε. Τα παιδιά τους θα κυβερνάνε τα παιδιά μας. Αρχίζω να χάνω κάθε ελπίδα για τη ζωή. Και γι αυτό το θέμα θα μπορούσα να σας μιλάω για ώρες αλλά ο Αλέξανδρος ήθελε απλά να του γράψω «κάτι για Άτιτλο» και παρόλο που δε μου έδωσε περιορισμό λέξεων δε νομίζω να ήθελε πάρα πολλές.

Γι αυτό λοιπόν κι εγώ σας ρωτάω: Σταρχιδίτης ή υπεύθυνος; Και πραγματικά περιμένω απάντηση σ’ αυτό. Οι απαντήσεις σας θα δημοσιευθούν, αρκεί να απαντάνε στο ερώτημα μου.


<-- (προηγούμενη σελίδα)

© 1996-97 Περιοδικό ΚυβερνοΓράφοι - Αλέξανδρος Μπούκουρης