The X-Files: Επεισόδια σε βίντεο

Από τον Ηλία Χατζάκο

Στο προηγούμενο άρθρο, παρουσιάσαμε τα πρώτα επειδόδια του 4ου κύκλου της δημοφιλούς σειράς, η προβολή του οποίου έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει. Αντ'αυτού, το Star προτιμά τις επαναλήψεις παλαιοτέρων επεισοδίων. Η άρνηση των υπευθύνων τού καναλιού να ανακοινώσουν πότε θα προβληθούν τα νέα επεισόδια, φανερώνει ότι η ημερομηνία αυτή, δυστυχώς είναι μακριά. Ο πιο εύκολος τρόπος εξασφάλισης νέων επεισοδίων για τους φίλους της σειράς, είναι οι ελληνικής παραγωγής κασέτες, που διατίθενται στα βίντεο κλαμπ προς αγορά ή ενοικίαση. Παρουσιάζουμε, λοιπόν, παρακάτω τις εννέα αυτές ταινίες, από τις οποίες οι τέσσερις τελευταίες δεν έχουν προβληθεί από την ελληνική τηλεόραση, και αποτελούν απαραίτητο απόκτημα κάθε φίλου της σειράς.

 

Φάκελος 1 - Ο Απόρρητος Φάκελος

Φάκελος 1 - Ο Απόρρητος Φάκελος

Όταν ένας αναρχικός σπάζει τους κωδικούς των κομπιούτερ του Πενταγώνου και κλέβει κάποιον απόρρητο φάκελο που έχει σχέση με τα UFO, ο Μώλντερ βρίσκει την άκρη του νήματος. Ένα νήμα που οδηγεί στην έρημο όπου έχει θαφτεί από χρόνια ένα εξωγήινο αεροσκάφος. Και καθώς η έρευνα συνεχίζεται, ο Μώλντερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλά παράξενα.

   

Φάκελος 2 - Διαχρονικός Τρόμος

Τρεις άνθρωποι κείτονται νεκροί, θύματα ενός κτηνώδους μανιακού δολοφόνου. Ο φοβερός δολοφόνος αφαιρεί το συκώτι από τα θύματά του και μετά εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αφήνοντας κάθε πιθανή έξοδο κλειδωμένη από μέσα. Κάποια δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος δένουν το δολοφόνο με κάποιους ανεξιχνίαστους φόνους που έγιναν πριν από 30 και 60 χρόνια. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ έχουν εντοπίσει έναν ύποπτο. Έχουν όλες τις ενδείξεις, αλλά ο μόνος τρόπος να τον πιάσουν είναι επ’ αυτοφώρω. Και μία άγρια κούρσα αρχίζει, για να προλάβουν το επόμενο έγκλημα.

Φάκελος 2 - Διαχρονικός Τρόμος

   

Φάκελος 3 - Απαγωγή

Φάκελος 3 - Απαγωγή

Ο Ντουέην Μπάρυ, τρόφιμος ψυχιατρείου, ισχυρίζεται ότι τον είχαν απαγάγει οι εξωγήινοι. Ο Μώλντερ τον πιστεύει. Μόνο η Σκάλλυ επιμένει ότι ο άνθρωπος έχει παραισθήσεις- ώσπου ο Μπάρυ δραπετεύει, αφού πάρει μαζί του την Σκάλλυ. Νομίζει ότι οι εξωγήινοι τον θέλουν ακόμα, και σκοπεύει να τους δώσει την Ντέηνα στη θέση του. Η αλήθεια και η παραίσθηση συγκρούονται με τρομακτική ένταση σε αυτό το επεισόδιο. Καθώς ο Μώλντερ πασχίζει να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από την απαγωγή της συναδέλφου του, γίνεται σαφές ότι η Κυβέρνηση έχει κάποια ανάμειξη στην υπόθεση.

   

Φάκελος 4 - Αποικία

Πριν από 22 χρόνια, η αδελφή του Μώλντερ εξαφανίστηκε. Ο Φοξ πιστεύει ότι την απήγαγε κάποια εξωγήινη δύναμη. Και όλα αυτά τα χρόνια, ο Φοξ δεν έπαψε να αναζητά την αλήθεια.

Τρεις ολόιδιοι άνθρωποι βρίσκονται νεκροί. Είναι προφανές ότι είναι εξωγήινοι «κλώνοι», που έφτασαν στη Γη για να την αποικήσουν. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ πρέπει να ανακαλύψουν την κρυμμένη αποικία των εξωγήινων, καθώς πιστεύουν ότι η αδελφή του Μώλντερ ίσως είναι ακόμα ζωντανή.

Φάκελος 4 - Αποικία

   

Φάκελος 5 - 82517

Φάκελος 5 - 82517

Τελείως τυχαία, ο Μώλντερ ανακαλύπτει μία βαριά φρουρούμενη στρατιωτική αποθήκη όπου φυλάσσεται ένα μυστηριώδες αντικείμενο που φαίνεται ότι προέρχεται από κάποιον άλλο κόσμο. Μήπως επιτέλους βρήκε μία απτή απόδειξη για την επαφή της Κυβέρνησης με εξωγήινους; Η Σκάλλυ πιστεύει ότι όλα αυτά είναι προπέτασμα καπνού για ένα ακόμα πιο φοβερό μυστικό, για μία πολυεθνική συνομωσία για διεξαγωγή γενετικών πειραμάτων σε αθώους πολίτες. Και το μυστήριο βαθαίνει όλο και πιο πολύ. 

   

Φάκελος 6 - Βασικό Σχέδιο

Μετά από μία αιματηρή επίθεση ενός οπλισμένου άντρα σε ένα εστιατόριο την ώρα που ήταν γεμάτο κόσμο, ένας μυστηριώδης τύπος εμφανίζεται και με θαυματουργό τρόπο θεραπεύει τα θύματα. Μετά, εξαφανίζεται χωρίς κανένα ίχνος. 

Όταν η κατάσταση της υγείας της μητέρας του Μώλντερ χειροτερεύει εξαιτίας της βαριάς ασθένειας που την βασανίζει χρόνια, ο Μώλντερ μαζί με τη Σκάλλυ κάνουν έρευνες για να βρουν το μυστηριώδη θεραπευτή. Και τότε το μυστήριο αρχίζει να ξετυλίγεται. Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ ψάχνουν για περισσότερα στοιχεία, όταν ένας εξωγήινος κυνηγός επικηρυγμένων τους καταδιώκει και δε θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να διαφυλάξει το κρυμμένο συγκλονιστικό μυστικό. Παράλληλα, όμως, κρατάει και το κλειδί για τη σωτηρία της μητέρας του Μώλντερ. 

Φάκελος 6 - Βασικό Σχέδιο

   

Φάκελος 7 - Τανγκούσκα Ώρα Μηδέν

Φάκελος 7 - Τανγκούσκα Ώρα Μηδέν

Ενώ εξετάζει μία αρχαία πέτρα ένας επιστήμονας εκτίθεται σε ένα μυστηριώδες μαύρο υγρό που τον κάνει να πέσει σε κώμα. Ο Μώλντερ πιστεύει ότι το μαύρο υγρό είναι εξωγήινης προέλευσης. Η έρευνα του Μώλντερ και της Σκάλλυ θα τους οδηγήσει σε ένα μακρινό δάσος στη Ρωσία. Εκεί ο Μώλντερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με δυνάμεις που δεν είχε γνωρίσει μέχρι τότε.

   

Φάκελος 8 - Το Πέρασμα του Χρόνου

Ένα τζετ πέφτει στο έδαφος από τα 10.000 πόδια όπου έχει συναντήσει μία εκτυφλωτική ακτίνα φωτός. Όλοι οι επιβάτες σκοτώνονται. Ήταν η πτήση 549. Ποια είναι τα αίτια της τραγωδίας; Μηχανική βλάβη, ανθρώπινο λάθος ή μυστικές δυνάμεις που προσπαθούν να συγκαλύψουν κάποιο φοβερό μυστικό; Ο Μώλντερ και η Σκάλλυ θα προσπαθήσουν να βρουν την απάντηση.

Φάκελος 8 - Το Πέρασμα του Χρόνου

   

Φάκελος 9 - Redux

Φάκελος 9 - Redux

Στην προσπάθειά του να εντοπίσει μία μορφή εξωγήινης ζωής στην παγωμένη κορυφή ενός βουνού, ο Μώλντερ βρίσκεται μπροστά σε μία συγκλονιστική ανακάλυψη. Το πτώμα του εξωγήινου μπορεί να είναι μία προσεκτικά μελετημένη φάρσα, που αποτελεί μέρος μίας συνομωσίας μέσα στο FBI. Για να αποκαλύψει τον προδότη, ο Μώλντερ θα αναλάβει και θα εκτελέσει μία από τις πιο θανάσιμες αποστολές του.

Επιλέξτε το επόμενο άρθρο που θέλετε να διαβάσετε
επιστροφή στο εξώφυλλο
(c) Κυβερνογράφοι - All rights reserved