ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Από το Μάριο Ζαμπίκο

Αγαπητοί φίλοι,

Καλώς ήλθατε στον κόσμο της γελοιογραφίας που έχω την τιμή να υπηρετώ από το 1965.

Γελοιογράφησα στα περιοδικά ΠΡΩΤΟ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, μα δεν συνέχισα επαγγελματικά λόγω του ασυμβίβαστου με το βιοποριστικό μου επάγγελμα (Τραπεζικός). Βλέπετε η φύση της δουλειάς μου, είναι τέτοια που μου απαγορεύει να γαλοιογραφώ ανοιχτά και ελεύθερα για τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στη χώρα μας, λόγω της ριζωμένης αντιδημοκρατικής νοοτροπίας των κάθε χρώματος φανατικών να μη δέχονται την κριτική. Δυστυχώς δεν μπορούν να αντιληφθούν πως η γελοιογραφία δεν έχει μόνιμο πολιτικό στέκι και είναι από την φύση της Αντιπολιτευτική.

Έτσι περιορίσθηκα σχεδόν μόνο στα Εθνικά θέματα (που είναι αποδεκτά από όλους), προτρέποντας για την αλλαγή της στάσης μας σαν Έθνους, απέναντι της αλαζονικής και αντιδημοκρατικής Τουρκίας και των παρά φύσει κοινών "συμμάχων". Πιστεύω ακράδαντα πως η Εξωτερική μας πολιτική ήτανε και εξακολουθεί να είναι λαθεμένη, και πως το μόνο αντίδοτο για τα δρώμενα στο Αιγαίο, είναι η αποφασιστικότητα της πολιτείας να υποστηρίξει σθεναρά τα δικαιά μας, χωρίς να επαφίεται στην καλή διάθεση τρίτων, που σαν γνώμονα έχουν αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους συμφέροντα, χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψην τους το δίκαιο του θιγομένου.

Είχα την ευτυχία να θεωρηθώ από Κομμουνιστής έως άκρως Εθνικιστής και να μη με θεωρεί κανένας δικό του. Έτσι το κτητικό ρήμα ανήκω, μου είναι άγνωστο καθώς δεν στρατολογήθηκα κάτω από ποικιλόχρωμες σημαίες παραμένοντας εκούσια στο περιθώριο των αλλαλαγμών, προσφέροντας στους καλοπροαίρετους και αληθινά Δημοκρατικούς όλων των παρατάξεων, όχι το γέλιο αλλά τον σκεπτικισμό.
Οι γελοιογραφίες μου είναι αφιερωμένες στην Πανέμορφη Σύμη και στους φιλόξενους, ευγενικούς και γενναίους ακρίτες της.

. ΜΑΡΙΟΣ Β. ΖΑΜΠΙΚΟΣ
γεννηθείς εν Πειραιεί
την 7η Ιουνίου 1948
αναγεννηθείς εν Σύμη
την 31η Ιανουαρίου 1990


Πατήστε ΕΔΩ γιά την επόμενη σελίδα - ΟΙ ΑΛΙΜΟΝΟΙ σας περιμένουν!
Επιλέξτε το επόμενο άρθρο που θέλετε να διαβάσετε
επιστροφή στο εξώφυλλο
(c) Κυβερνογράφοι - All rights reserved