AGORA

Σε αυτή τη στήλη σε κάθε τεύχος θα σας προτείνουμε μερικά προϊόντα ή υπηρεσίες που αξίζει κάποιος να προμηθευτεί ή να αγοράσει. Δεν είναι απλά ένα "ρεπορτάζ αγοράς" αλλά μία AGORA !. Εαν έχετε δει ή έχετε αγοράσει κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να αγοράσουμε και εμείς ή υπόλοιποι αναγνώστες του περιοδικού, στείλτε μας ένα EMAIL για να το συμπεριλάβουμε στην αγορά του επόμενου τεύχους.SONY MD WALKMAN
Sony MiniDisk Walkman - MZ-R-30

Εάν είστε κάτοχος MINIDISK θα γνωρίζεται την τέλεια ποιότητά του (ψηφιακή) και τις πολλές ευκολίες που έχει έναντι σε κάθε άλλο μέσο αποθήκευσης ήχου. Τα δισκάκια MD είναι πολύ μικρά σε μέγεθος, και χωρητικότητας μέχρι 74 λεπτά σε στερεοφωνική εγγραφή ή 148 λεπτά μονοφωνικής εγγραφής (από μικρόφωνο). Υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε ονόματα στα τραγούδια, και το δισκάκι μέχρι 200 χαρακτήρες το κάθε ένα, ή 1700 χαρακτήρες συνολικά. Το format εγγραφής του MD είναι παρόμοιο με της δισκέτας, δηλαδή κρατάει ένα TABLE OF CONTENTS (TOC) σε συγκεκριμένο sector, όπου αποθηκεύει τα στοιχεία και τη θέση που βρίσκεται κάθε μουσικό κομμάτι. Λόγω αυτού προκύπτουν πολλές δυνατότητες που δεν υπάρχουν σε άλλα μέσα όπως υπερβολικά γρήγορη εύρεση των κομματιών, και δυνατότητα αλλαγής της σειράς τους. Επίσης, δεν υπάρχει το χαρακτηριστικό "κενό" μεταξύ δύο κομματιών που έχει το CD, και αν θέλετε μπορείτε να κόψετε ένα τραγούδι σε όσα "κομμάτια" θέλετε, να τα "κολλήσετε", να τα σβήσετε, και γενικά να τα κάνετε κυριολεκτικά ότι θέλετε.

Το Minidisk MZR-30 της SONY, παρέχει όλες τις παραπάνω δυνατότητες, είναι μικρό, ελαφρύ και πολύ βολικό. Τα ακουστικά του περιλαμβάνουν χειριστήριο επάνω στο καλώδιο, με πλήρης λειτουργίες αναπαραγωγής, για να μη χρειάζεται να βγάζετε συνέχεια το MD από τη τσέπη ή τη τσάντα. Διαθέτει δυνατότητα εγγραφής από εξωτερική πηγή ή μικρόφωνο, και έχει αυτονομία 8 ώρες αναπαραγωγή με τη δική του επαναφορτιζόμενη μπαταρία, και επιπλέον 6μιση ώρες με δύο απλές ΑΑ αλκαλικές μπαταρίες που μπαίνουν στην εξωτερική θήκη. Διαθέτει μία αναλογική είσοδο για μικρόφωνο, μία είσοδο για εξωτερική πηγή οπτικής ίνας με δυνατότητα λήψης και αναλογικού σήματος, μία αναλογική έξοδο, και μία έξοδο για ακουστικά και τηλεχειριστήριο. Η εγγραφή και αναπαραγωγή του είναι εκπληκτική, ενώ η εγγραφή από μικρόφωνο θα σας καταπλήξει. Η τιμή του στη χώρα μας είναι περίπου 100.000 δρχ. και τα ακουστικά του δεν είναι αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία αλλά οι "ψήρες" που μπαίνουν στο αυτί.


ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

γλυκέ μου ...ΝΑΙ! ... μη σας κάνει εντύπωση. Πρόκειται για το βιβλίο του ΚΩΣΤΑ ΒΑΖΑΚΑ από τις εκδόσεις ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ. Το έχουμε ακούσει αρκετές φορές σε διαφημιστικά, και το πιο πιθανό είναι να ξεχνάτε αμέσως το διαφημιστικό που ακούσατε. Τυχαία έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο, και είναι η πρώτη φορά που άνοιξα στη τύχη ένα βιβλίο και κατέληξα να το διαβάσω ολόκληρο. Καλογραμμένο, διασκεδαστικό, και με γεγονότα από τη σημερινή ζωή. Τα δυόμισι χιλιάρικα που θα δώσετε για να το αγοράσετε αξίζουν, και παρότι δεν διαβάζω ποτέ βιβλία σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Περιέχει μικρά αυτοτελή διηγήματα που όχι μόνο δε κουράζουν αλλά είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικά. Οι τίτλοι αυτών είναι:

Ενδεικτικά δύο μικρά αποσπάσματα. Το πρώτο από το "Έχεις χάσει επεισόδια γλυκέ μου" και το δεύτερο από το "Μαργαρίτες και παραμάνοια":
"Μα, μιλάμε για τέχη, Ίωνα… Κι η δική μου τέχνη είναι το γαμήσι. Έχω ταλέντο, ιδέες, φαντασία και όρεξη για δουλειά… Δουλειά!!!"
"Χριστέ μου …"
"Λατρεύω ν' ανοίγω τα πόδια μου. Να γονατίζω, να στήνομαι σαν αρχαία Ελληνίδα θεά και να παίρνω αυτές τις μεγαλοπρεπείς στάσεις που κάνουν οι γάτες όταν τεντώνονται πάνω στα κεραμίδια… Τ'άλογα όταν τρέχουν στο λιβάδι…"
"Το κάναμε "ζου" τώρα…" είπε αυτός
"Ρε Νικόλα, συμμαζέψου, ρε συ…", είπε η μικρή
"Πρέπει να σου δείξω τον περδίκο μου…", έκανε αυτός.
"Δεν κόβεις τις μαλακίες, λέω γω;"
"Σου λέω, αξίζει να τον δεις…"
"Ναι; Γιατί; Τόσο μεγάλος είναι;"
"Δεν είναι δα και κανένας σαλούβαρδος, αλλά να… η μάνα μου έχασε πέρυσι οκτώ μαργαριτάρια απ' το κολιέ της!"
"Και τι σχέση έχει αυτό;", έκανε η μικρή
"Πώς δεν έχει… Τα 'χω και τα οκτώ εγώ".
"Πού;…"
"Τι, πού; Φυτεμένα στον περδίκο μου…"


PALM PILOT
USRobotics

Η USRobotics και η 3COM έχουν να μας παρουσιάσουν ένα από τα καλύτερα Organizer που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Το PalmPilot χωράει στη τσέπη ενός πουκάμισου, και μπορεί να αποθηκεύσει χιλιάδες διευθύνσεις και σημειώσεις. Συνδέετε με υπολογιστή, και μεταφέρει εύκολα τα δεδομένα που έχει στη μνήμη του, καθώς είναι απόλυτα συνεργάσιμο με διάφορα προγράμματα όπως το Microsoft Schedule, το Lotus Organizer και αρκετά ακόμη. Η οθόνη του είναι 160 Χ 160 pixels με πολύ καλή ευκρίνεια. Οι μπαταρίες διαρκούν 8 με 12 εβδομάδες και παίρνει 3 ΑΑΑ. Διαθέτει σειριακή θύρα, και μπορεί να δεχτεί ειδικό modem που κοστίζει 129 δολάρια. Οι εφαρμογές που περιλαμβάνει είναι οι ακόλουθες: Διευθυνσιογράφο, Ραντεβού, Διαχείριση μηνυμάτων (Mail), Εκκρεμείς εργασίες (To Do List), Σημειώσεις, Έξοδα, Υπολογιστή, Πρόγραμμα ασφάλειας, Παιχνίδια, και ένα πρόγραμμα για σύνδεση με υπολογιστή. Υπάρχει και έκδοση για Macidosh αλλά δεν υποστηρίζει ακόμη μηνύματα και έξοδα. Κυκλοφορεί σε δύο μοντέλα, τη προσωπική και την επαγγελματική έκδοση, και κοστίζουν 249 δολάρια και 369 δολάρια αντίστοιχα. Ο αποθηκευτικός χώρος της προσωπικής έκδοσης ανέρχεται σε 2500 διευθύνσεις, 2400 ραντεβού, 500 εκκρεμή εργασίες, και 500 σημειώσεις.

Η επαγγελματική έκδοση (Professional) χωράει 4000 διευθύνσεις, 2400 ραντεβού, 750 εκκρεμή εργασίες, 750 σημειώσεις και 100 e-mails. Επίσης, αν δεν σας αρκούν τα προγράμματα που διαθέτει, μπορείτε να δημιουργήσετε δικά σας με το ειδικό πακέτο που παρέχετε προαιρετικά. Αν πάλι θέλετε μπορείτε να πάρετε έτοιμα προγράμματα, καθώς υπάρχει συλλογή προγραμμάτων, πολλά από τα οποία δίνονται δωρεάν μέσα από την ειδική συλλογή της TUCOWS για Palmpilot που βρίσκεται στο http://www.pilotzone.com. Αν δε σας αρκούν αυτά ή θέλετε να το αγοράσετε, απευθυνθείτε στη διεύθυνση http://palmpilot.3com.com.

Για να μην την "πάθετε" σαν εμένα, αν αποφασίσετε να το αγοράσετε από το Internet (καθότι φτηνότερο) να απευθυνθείτε σε χώρες της ευρώπης για να γλυτώσετε τα έξοδα τελωνείου. Για τέτοια περίπτωση απευθυνθείτε στο http://www.pilot-europe.com.

Επιλέξτε το επόμενο άρθρο που θέλετε να διαβάσετε
επιστροφή στο εξώφυλλο
(c) Κυβερνογράφοι - All rights reserved