Εισβολή των ελληνικών ομάδων στο δίκτυο 

Αναμφισβήτητα ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού κυβερνοχώρου είναι οι σελίδες των ελληνικών ομάδων. Πρωτοπορώντας σχεδιαστικά, εισάγωντας νέους τρόπους παρουσίασης πληροφοριών και πάντα πρώτοι στα multimedia κρατούν καθηλωμένους στις οθόνες τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οπαδούς ανά τον κόσμο. Το κάθε σωματείο, μικρό μεγάλο, όχι μόνο έχει ένα σπίτι στο internet αλλά πολλά! Δυστυχώς το παραπάνω είναι σχετικό καθώς οι λεγόμενες "μικρές" ομάδες απουσιάζουν από τον Κυβερνοχώρο 
. Ευτυχώς όμως από τις υπάρχουσες σελίδες δε λείπει ο φανατισμός που τις κάνει οπωσδήποτε πιο ενδιαφέρουσες. 

Χωρίς πολλά λόγια όμως ας μπούμε στο θέμα και ας κοιτάξουμε τις καλύτερες σελίδες των ελληνικών σωματείων. Ως αρχή θα απογοητευτούν οι αναγνώστες που είναι φίλοι των μεγάλων ομάδων που μονοπωλούν τους τίτλους κάθε χρονιά και η παρουσίαση θα αρχίσει με τη μοναδική σελίδα που υπάρχει για την ανερχόμενη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον ΙΩΝΙΚΟ! Αυτή η εκπληκτική του πορεία εξάλλου επέβαλε σε μερικούς φίλους της ομάδας να δημιουργήσουν αυτή τη σελίδα. Κατά τη γνώμη μου δε "σκίζει" ούτε απο πλευράς περιεχομένου αλλά ούτε από παρουσίαση (βγάλτε εκείνο το άσχετο background ρε παιδιά!). Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της σελίδας θα έλεγα είναι το τμήμα "RANGERS GATE 3" όπου δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την "αγάπη" που τρέφουν προς την αιώνιο αντίπαλο, Προοδευτική, η οποία δυστυχώς δεν έχει σελίδα στο internet ώστε να πάρουμε και τη γνώμη της αντίθετης πλευράς. 

    Η παρουσίαση συνεχίζεται με τον Παναθηναικό. Ο Παναθηναικός αντίθετα απο τον Ιωνικό δεν έχει μόνο μια σελίδα στο internet αλλά πέντε! Πρώτη στη σειρά η σελίδα τον "mad boys" που ήταν και από τις πρώτες που παρουσιάστηκαν στον κυβερνοχώρο. Μετά απο την πρόσφατη ανανέωση της έχει πολλά να δείξει και εκτός από το να διαβάσετε το γνωστό περιοδικό τους μπορείτε να μάθετε τα τελευταία νέα σχετικά με την ομάδα και να δείτε ποιο είναι το top ten (όχι των τραγουδιών βέβαια). Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα τους. Μια αρκετά αξιόλογη σελίδα για τον Παναθηναικό είναι η "Βαζελοσελίδα" που σίγουρα ξέρει να κρατάει τους φανατικούς "βάζελους" στη σελίδα της φτάνοντας πολλές φορές σε ακραίες θέσεις. Από τη σελίδα αυτή δε λείπουν οι αναφορές για (κατά τη γνώμη τους φυσικά) σφαγιαστικές διαιτησίες υπέρ του Ολυμπιακού ενώ μάθαμε ότι η συγκεκριμένη σελίδα προωθεί συνεργασία με τη Ρεαλ Μαδρίτης. 

    Νέα μεν, μια απο τις καλύτερες δε, είναι η σελιδα της ΠΑΛΕΦΙΠ. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο ανανεώνεται τακτικά, έχει άψογη παρουσίαση με τα java να παίρνουν φωτιά και υπόσχεται ακόμα περισσότερα, όπως πλούσια multimedia. Ακόμα για όσους τσιγκουνεύονται να πληρώσουν το εισιτήριο τους στους αγώνες του ΠΑΟ η ΠΑΛΕΦΙΠ προσφέρει δωρεάν 2 εισιτήρια κάθε αγωνιστική μέσω του τμήματος quiz. 

    Ακολουθεί ο αιώνιος αντίπαλος Ολυμπιακός, που έχει να επιδείξει καταπληκτικές σελίδες στο δίκτυο. Επίσης από τα παρακάτω θα καταλάβετε, ότι η κόντρα στον αγωνιστικό χώρο έχει μεταφερθεί για τα καλά και στον κυβερνοχώρο! Η σελίδα κάτοχος του domain www.olympiakos.com είναι πραγματικά υπέροχη από πλευρά παρουσίασης αλλά υστερεί πολύ σε περιέχομενο και προσωπικότητα. Τρανό παράδειγμα αυτού είναι σίγουρα το γεγονός ότι η ενημέρωση είναι ακόμα στο 5-1 από τη Ρόζεμποργκ και αρκείται στο να μεταφράζει σε greeklish τα άρθρα του "Φίλαθλου", πράγμα πολύ αχρείαστο. Αν την ψάξεις αρκετά βαθιά τη σελίδα θα ανακαλύψεις και φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου (λέμε τώρα) όπου ένας άντρας με κόκκινα και μια γυναίκα με πράσινα συνουσιάζονται. Σειρά έχει όμως μια πραγματικά έξοχη σελίδα για τον Ολυμπιακό, "ΤHE OLYMPIAKOS PAGE ON THE INTERNET". H δουλειά που γίνεται σε αυτή τη σελίδα δε λέγεται και οι 55000 επισκέψεις που έχει μέχρι στιγμής τα λένε όλα. Μέσω αυτής της σελίδας έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις απο την οθόνη του υπολογιστή σου τα γκόλ του Ολυμπιακού σε κάθε αγωνιστική, να μάθεις όλα τα νέα για την δοξασμένη ελληνική ομάδα και ανακαλύψεις την παραμικρή λεπτομέρεια όπου και ο πιο φανατικός "γαύρος" δε θα ήξερε. Από τη σελίδα αυτή λείπει όμως ο φανατισμός κάτι που μπορεί να δυσαρεστήσει μερικούς. 

    Μια μεγάλη ελληνική ομάδα που σίγουρα θα μπορούσε να έχει καλύτερες σελίδες στο δίκτυο ειναι η ΑΕΚ. Η καλύτερη της σελίδα, "ΑΕΚ" είναι πλούσια σε περιεχόμενο αλλά σε πολλούς τομείς απογοητεύει. Αντί να βάλλεται εναντίον άλλων ομάδων την έχει πιάσει μανία με τον Τροχανά ο οποίος πάντα κατελάμβανε το πρώτο θέμα. 'Αλλο αρνητικό στοιχείο είναι η μονότονη παρουσίαση και βεβαίως η απουσία της ελληνικής γλώσσας. Πάντως το link σάς το δίνουμε για να κρίνετε μόνοι σας. Η επόμενη σελίδα είναι η "AEK, THE UNOFFICIAL PAGE". Δυστυχώς και αυτή υστερεί σε όλους τους τομείς και το link σάς δίνεται με πλήρη επιφυλακτικότητα αν αξίζει να το επισκεφτείτε, υπόσχεται πάντως ότι θα ανανεωθεί σύντομα. 
Αν η Αθήνα σάς κούρασε η Θεσσαλονίκη είναι το κατάλληλο μέρος για να συνεχιστεί η παρουσίαση. Συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ που η παρουσία του στο internet θα ικανοποιεί σίγουρα τους πολυπληθείς οπαδούς του. Μια από τις καλύτερες σελίδες του ΠΑΟΚ βρίσκεται στη διεύθυνση www.paok.com. Σε αυτή τη διεύθυνση υπάρχουν άψογα παρουσιασμένα τα τελευταία νέα, πληροφορίες και άρθρα σχετικά με την υπερδύναμη της Θεσσαλονίκης. Μέσα απο αυτά τα άρθρα μπορείτε να διαβάσετε για το μόνιμο παράπονο των ομάδων της Θεσσαλονίκης για το μονοπώλιο της Αθήνας στον αθλητικό χώρο, όπως και για άλλα θέματα που θα ενδιαφέρουν τους "δικέφαλους" οπαδούς. Η επόμενη σελίδα της παρουσίασης σχετικά με τον ΠΑΟΚ είναι η σελίδα "ΠΑΟΚ FANS WEB PAGE" η οποία θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε ότι είναι καλύτερη και από την πρώτη. Μεγάλη εντύπωση κάνει σίγουρα το ότι μόλις μπεις σε αυτη την καλοσχεδιασμένη σελίδα ακούς τις ιαχές φανατικών οπαδών του ΠΑΟΚ "μη σταματάς Δικέφαλε". Κατά τα άλλα μπορείς να διαβάσεις σε ελληνικά και greeklish όλα τα νέα εκατευθείαν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Η σελίδα έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την ιστορία, ακόμα και μια φωτογραφία από εφημερίδα έκδοσης πολύ παλιάς ημερομηνίας, με τίτλο "Ο ΠΑΟΚ νικήσας τον ΑΡΗ ανεδείχθη πρωταθλητής Ελλάδας!" 
Γεγονός είναι ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από οργανωμένους οπαδούς μα και από απλούς ανθρώπους που είναι λάτρεις του surfing και φανατικοί οπαδοί των ομάδων τους για την κατασκευή και διατήρηση των παραπάνων σελίδων. Υπάρχουν ακόμα αρκετές σελίδες τις οποίες δυστυχώς έπρεπε να αναλώσουμε πολύ χώρο για να τις αναλύσουμε. Πιστεύουμε όμως ότι με αυτό το αφιέρωμα κατέστη δυνατό να σας δοθεί μια σφαιρική ιδέα για το τι εστί αθλητική σελίδα στο internet όπως και να δοθούν πολλά χρήσιμα links στα οποία μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο σας. 
 
 

 

Επιλέξτε το επόμενο άρθρο
που θέλετε να διαβάσετε
(c) Κυβερνογράφοι - All rights reserved