Ερωτικές Συμβουλές

... δίνει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος.


Μία φίλη μου, της οποίας το όνομα δεν θα αποκαλύψω, μου έγραψε ένα γράμμα όσο ήμουν στην Αγγλία γιατί είχε προβλήματα με τις σχέσεις της. Δείτε τις απαντήσεις μου και διδαχτείτε...

.

Αγαπητέ Γιώργο,

1. Γιατί οι άνδρες είναι τόσο ηλίθιοι;

Είναι θέμα τεστοστερόνης. Είναι κάτι σαν την έμμηνο ρύση σου, έτσι και οι άνδρες παθαίνουν δηλητηρίαση από υπερβολική δόση τεστοστερόνης. Γιατί νομίζεις πώς ο μέσος άνδρας ζει 10 χρόνια λιγότερο από τη μέση γυναικα (και δεν είναι από όλη τη γκρίνια και τη μουρμούρα της συζύγου του); Οι ορμόνες μεταβάλλουν τη διάθεση, απλά τους έχετε παρεξηγήσει.

2. Γιατί οι άνδρες πάντα λιγουρεύονται άλλες γυναίκες;

Και πάλι, εδώ φταίει η τεστοστερόνη. Πραγματικά, δηλαδή νόμιζες ότι τη στιγμή που γνώρισε εσένα, απλά ξεχύνεται όλη η τεστοστερόνη που κρατιόταν τόσα χρόνια και αυτό δεν πρόκειται να ξαναγίνει για καμία άλλη γυναίκα; Εξάλλου και εσείς λιγουρεύεστε άλλους άνδρες, απλά είστε πολύ καλύτερες στο να μην πιάνεστε. Έχω την εντύπωση πως έχει να κάνει με τη φωτογραφική μνήμη που έχετε. Κοιτάζετε το αντικείμενο του πόθου σας πεταχτά και το αποτυπώνετε για υστεραία μνεία. Εφόσον εμείς δεν έχουμε το χάρισμα της φωτογραφική μνήμης, προσπαθούμε να χαράξουμε την εικόνα στη μνήμη μας, κοιτώντας όσο περισσότερο μπορούμε.

3. Γιατί πρέπει πάντα να «αγγίζετε τον εαυτό σας», ειδικά όταν είσαστε μέσα σε κόσμο;

Συχνά χρειάζεται να αλλάξουμε τη θέση του μικρού μας φίλου για να τον ευχαριστήσουμε γιατί ανάλογα με το μέγεθός του την εκάστοτε στιγμή μπορεί να νιώθει άβολα. Κάτι σαν όταν εσείς ανεβάζετε το σουτιέν σας. Το να είμαστε μπροστά σε κόσμο έχει απλά και ένα προστιθέμενο μπόνους.

4. Γιατί οι άνδρες πρέπει να λένε πάντα τόσο ηλίθια πράγματα;

Μας αρέσει. Είναι πάρα πολύ ωραίο να βλέπεις τη σύντροφό σου να τρελλαίνεται με λίγες απλές - και πολύ καλά επιλεγμένες - λέξεις.

5. Γιατί οι άνδρες είναι τόσο αντικοινωνικοί;

Κι εσύ θα μάθαινες να κρατάς το στόμα το μεγάλο στόμα σου κλειστό αν κάθε φορά που το ανοίγεις, μπλέκεις με το σύντροφό σου.

6. Γιατί οι άνδρες πρέπει να συμπεριφέρονται σαν καθυστερημένα;

Βασικά, δεν έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι τέτοιο. Απλά το κάνουμε γιατί έχει πλάκα. Είναι η πατροπαράδοτη περηφάνια του να κάνεις μια δουλειά σωστά. Είναι κάτι που λείπει από το σημερινό κόσμο.

7. Γιατί οι άνδρες δεν μπορούν να μοιραστούν τα αισθήματά τους;

Σας μοιάζουμε για γυναίκες; Γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι οι γυναίκες και οι άνδρες διαφέρουν; Πώς είναι δυνατόν να μοιραστούμε με σας τα αισθήματά μας όταν δεν έχουμε ιδέα πώς αισθανόμαστε; Αν δεν είμαστε θυμωμένοι, νευριασμένοι ή αν δεν πάει μας πατήσει κανένας στο δρόμο δεν ξέρουμε πώς νιώθουμε. Προσωπικά, με πιάνει πονοκέφαλος όταν προσπαθώ να καταλάβω τι αισθάνομαι.

8. Γιατί οι άνδρες δεν μπορούν να αγκαλιάζουν περισσότερο;

Για κάτσε ρε σύ. Δηλαδή, πόσες ώρες νομίζεις ότι έχει μια μέρα; Σας υποχρεώνουμε όσο μπορούμε αλλά ποιός άνδρας έχεις την εντύπωση ότι μπορεί να κάθεται χωρίς να κάνει τίποτα στην τελική; Εμείς είμαστε άνδρες, οι κουβαλητές, η κολόνα του σπιτιού σας, οι κυνηγοί. Βέβαια τώρα αν καθόμαστε στην τελική και δεν κάνουμε τίποτα, αυτό είναι άλλο καπέλο.

9. Πώς μπορούν οι άνδρες να κάθονται όλοι μέρα σε ένα μέρος και να μην κουνιούνται;

Οι άνδρες έχουν πολύ δυνατούς καθιστικούς μύες οι οποίοι αναπτύχθηκαν με την εξέλιξη του είδους για να μπορούμε να να καθόμαστε παρατεταμένες χρονικές περιόδους χωρίς να κουραζόμαστε. Κατά την προϊστορία, συχνά ήταν αναγκαστικό να καθόμαστε σε ένα σημείο για πολύ ώρα κατά τη διάρκεια του κυνηγιού. Οι πιο επιτυχημένοι κυνηγοί μπορούσαν να κάτσουν ακίνητοι για αρκετή ώρα και έτσι πέρασε αυτη τους η ικανότητα στους απογόνους τους. Οι ανήσυχοι κυνηγοί καταβροχθίζονταν από κάποιο άγριο ζώο και έτσι εκείνοι που επέζησαν μας πέρασαν την ικανότητα αυτή.

10. Γιατί οι άνδρες δεν μπορούν να πουν «Σ’ αγαπώ»;

Οι άνδρες μαθαίνουν από μικρή ηλικία να είναι αυτάρκεις. Για να πούμε ότι σας αγαπάμε σημαίνει ότι σας χρειαζόμαστε. Οι περισσότεροι από εμάς το θεωρούμε λάθος του χαρακτήρα μας. Δεν είναι εύκολο να παραδεκτεί κανείς τα λάθη του χαρακτήρα του.

11. Γιατί οι άνδρες που μου λένε «Σ’ αγαπώ», το λένε μόνο όταν δεν με έχουν γνωρίσει ακόμα καλά-καλά;

Χε χε χε...

12. Τι σημαίνει όταν ένας άνδρας πεί «Σ’ αγαπώ»;

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Συνήθως εννοεί κάτι από αυτά:

1. Σε παρακαλώ κοιμήσου μαζί μου.
2. Συγγνώμη για αυτό που έκανα (ό,τι κι αν ήταν αυτό και δεν το πήρα χαμπάρι).
3. Ξέχασα να σου πάρω δώρο.
4. Έλα; Δεν άκουγα τι έλεγες, ήμουν αφηρημένος.
5. Κάτι ξέχασα αλλά τι; Κάτσε να κερδίσω λίγο χρόνο...
6. Σταμάτα να με ενοχλείς! Άμα πια!
7. Μα τι πρέπει να κάνω για να μου φέρεις μια μπύρα;

13. Γιατί ο σύντροφός μου δεν μου απαντά ποτέ;

Πολύ απλά δεν έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια για να απαντάμε κάθε ερώτηση που κάνετε. Αν δεν έχουμε κάποια απάντηση που να σας αρέσει, απλά παραμένουμε σιωπηλοί διατηρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ενέργεια μας για πιο σημαντικά πράγματα.

14. Γιατί οι άνδρες δεν φροντίζουν ποτέ τους εαυτούς τους;

Γιατί, θα έπρεπε; Δεν μας απασχολεί και πολύ. Άλλωστε ξέρουμε ότι θα μας φροντίσετε εσείς ούτως ή άλλως.

15. Γιατί τους αρέσει να ρεύονται και να κλάνουν;

Αυτό συμβαίνει συνήθως μετά από αρκετό καιρό που είστε μαζί και είναι ο δικός μας τρόπος να σας δείξουμε ότι είμαστε άνετοι μαζί σας. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, στην πραγματικότητα είναι σημάδι τρυφερότητας. Άλλωστε το να αναβάλουμε κάποια από τις δύο διαδικασίες είναι κακό για την υγεία μας.

16. Γιατί οι άνδρες δεν γουστάρουν να πηγαίνουν για ψώνια;

Είναι κι αυτό θέμα της εξέλιξης όπως το είχε θέσει ο Δαρβίνος. Οι άνδρες κυνηγάν, οι γυναίκες συγκεντρώνουν. Εμείς απλά θέλουμε να βγούμε, να το σκοτώσουμε και να το φέρουμε στο σπίτι. Ποιός έχει όρεξη να περνάει ώρες ατελείωτες κοιτώντας πράγματα που δεν έχουμε πρόθεση να σκοτώσουμε; Εεε... να αγοράσουμε.

17. Γιατί οι άνδρες δεν μπορούν ποτέ να αφήσουν το κάθισμα της τουαλέτας κάτω;

Έχεις δει ποτέ άνδρα να κατουράει; Η σωστή θέση του καθίσματος της τουαλέτας είναι πάνω. Από μαθηματική άποψη, η σωστή θέση του καθίσματος είναι είναι η συνάρτηση του χρόνου που ξοδεύεται κατουρώντας προς το χρόνο που ξοδεύεται κάθοντας. Όσο πιο πολύ αυτό το κλάσμα πλησιάζει τη μονάδα, τόσο πιο αληθής η πρόταση. Άλλωστε χάρη σας κάνουμε που σηκώνουμε το κάθισμα. Θα μπορούσαμε να το κατουρήσουμε κι αυτό. Μόνο εσείς θα κάτσετε σ’ αυτό, έτσι δεν είναι; Θα πρέπει να μας ευγνωμωνείτε που το σηκώνουμε. Σκοπός μας η ευχαρίστησή σας.

18. Γιατί βρίσκουν τις ξανθές χαζές τσούλες ελκυστικές;

Αστειεύεσαι; Ακόμα και αν δεν λάβουμε υπ’ όχη μας την εξωτερική ομορφιά, τις αναλογίες κλπ, οι ξανθές τσούλες είναι γενικά το πιο εύκολο είδος ανθρώπου με το οποίο μπορούμε να τα πάμε καλά μόνοι μας. Τους αρέσει να διασκεδάζουν και να κάνουν οτιδήποτε συναρπαστικό. Δεν περιφέρονται με το βάρος του κόσμου στις πλάτες τους. Δεν μας λένε ποτέ ότι είμαστε χαζοί άνδρες και πάνω απ’ όλα γελάνε με τα ανέκδοτά μας (ακόμα και αυτά που δεν καταλαβαίνουν). Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;

19. Γιατί νομίζουν ότι το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης τους ανήκει;

Τι εννοείς «νομίζουν»; Τους ανήκει. Άλλωστε η κατοχή είναι τα εννέα δέκατα του Νόμου. Εκτός αυτού, είναι μεγάλη ευθύνη για να την επωμίζεται ο οποιοσδήποτε. Γνώμη μου είναι πως ο καλύτερος τρόπος για να δούμε ποιός θα το έχει είναι ένας αγώνας μπρα-ντε-φερ.

20. Γιατί οι άνδρες δεν μπορούν να παρακαλουθήσουν ένα κανάλι για πάνω από δύο δευτερόλεπτα;

Αστειεύεσαι; Κι αν έχει κάτι καλό σε κάποιο άλλο κανάλι; Να το χάσουμε επειδή θα μείνουμε στο ίδιο κανάλι για πολλή ώρα; (βλέπε και επόμενη ερώτηση)

21. Γιατί οι άνδρες φοβούνται τη δέσμευση;

Μην εκπλήσεσαι. Παρ’ όλο που ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι δεσμεμεύνος, είναι κάτι σαν το αυτοκίνητο: Όσο καλό κι αν νομίζεις ότι είναι το φετινό μοντέλο, πάντα θα βγαίνει μετά ένα πιο νέο, πιό γρήγορο, πιο καλό και πιο άνετο μοντέλο. Απλά δεν μπορούμε να αγοράσουμε το πρώτο που βλέπουμε. Πρέπει να γυρίσουμε, να δούμε κι άλλα, να τα πάμε για ένα test-drive. Δεν παίρνουμε γουρούνι στο σακί! Και φαντάσου ότι τουλάχιστον με το αυτοκίνητο έχεις και μια περίπτωση να γίνει αντίκα. Απλά είναι πιο λογικό να μισθώσεις ένα αμάξι και όταν θες να το αλλάξεις, απλά μισθώνεις το πιο νεαρό.... εεε, συγγνώμη, εννούσα «νέο»... μοντέλο μετά από κάνα - δυο χρόνια. Μερικά από τα καινούρια έχουν και διάφορα έξτρα όπως «διπλούς αερόσακους».

22. Τι σημαίνει όταν ένας άνδρας λέει «Απλά, δεν είμαι έτοιμος για μια σχέση τώρα» ή «Δεν θέλω κοπέλα»;

Σημαίνει ότι είσαι αρκετά καλή για να κοιμηθεί μαζί σου αλλά όχι τόσο καλή ώστε να θέλει να σε βλέπει συνεχώς.

23. Τι σημαίνει όταν ένας άνδρας λέει «Δεν μπορούμε απλά να είμαστε φίλοι;»;

Γενικά σημαίνει ότι ο αποδέκτης του σχολίου είναι αποκρουστικός σε εμφάνιση ώστε ακόμα και πατομπούκαλα να φορέσει δεν είναι αρκετά για να του προσφέρουν επαρκή προστασία.

24. Όλοι οι άνδρες αυνανίζονται;

Ναι. Είναι γενετικά κληρονομική συμπεριφορά. Ξεκίνησε από τους πρωτόπλαστους και θα περάσει και στους απογόνους μας.

25. Γιατί οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη μυική δύναμη από τη μέση και πάνω;

Κάποιοι παράγοντες επιδρούν και σ’ αυτό όπως η εξέλιξη, η κληρονομικότητα, η διατροφή και το περιβάλλον (βλέπε επίσης: «Όλοι οι άνδρες αυνανίζονται;»)

26. Γιατί οι άνδρες γενικά έχουν καλύτερο μηχανικό προσανατολισμού σε τρισδιάστατες συντεταγμένες στο συνδιασμό οργάνων όπως το χέρι και το μάτι;

Όπως σε όλα τα πράγματα: Η επανάληψη είναι η μητηρ της μαθήσεως (βλέπε επίσης: «Όλοι οι άνδρες αυνανίζονται;»).

27. Γιατί οι άνδρες είναι τόσο επίμονα κολλημένοι στις όμορφες γυναίκες;

Σε αντίθεση με τι; Σε αντίθεση με τις άσχημες γυναίκες; Μα αν οι άνδρες είχαν εμμονές τις άσχημες γυναίκες, θα φωνάζατε γιατί είναι όλοι κολλημένοι με τις άσχημες. Όπως και να το κάνουμε, κάποιοι άνθρωποι πάντα θα είναι στην απ’ έξω. Δεν βλέπω κανέναν να φωνάζει για ίση αντιμετώπιση για τους ηλίθιους ανθρώπους.

28. Γιατί τους αρέσουν οι πιο νέες γυναίκες;

Χμ... για να δούμε... Εκτός από το γεγονός ότι σ’ αυτές αρέσουν οι μεγάλοι άνδρες, εντυπωσιάζονται πολύ εύκολα. Επίσης είναι ζωηρές, γεμάτες ενέργεια και δεν κουβαλάν πολλές αποσκευές. Επίσης, η Νόμος της βαρύτητας δεν τους αγγίζει όσο αγγίζει τις μεγαλύτερες.

29. Γιατί έχουν μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους;

Από τεχνική άποψη, αυτό δεν είναι σωστό. Μπορεί να μπορούμε να έχουμε μόνο μια ιδέα στο μυαλό μας τη δεδομένη στιγμή αλλά σκεφτόμαστε κι άλλα πράγματα εκτός από το σεξ, όπως το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το αμάξι μας και τη μπύρα. Επίσης αρκετά συχνά σκεφτόμαστε και το στομαχάκι μας.

30. Πώς γίνεται οι άνδρες να αρέσκονται στις ξένες γυναίκες;

Ακόμη και αν είσαι η Ελένη Πετρουλάκη, η Βίκυ Καγιά ή έστω η Γωγώ Μαστροκώστα (στείλε μου e-mail αν είσαι) αν καταλάβουμε ότι είσαι δική μας, τότε οι άλλες γυναίκες γίνονται αυτομάτως πιο ελκυστικές και εσύ χάνεις κάποιους πόντους αρέσκειας. Κι εγώ δεν το έχω καταλάβει ακριβώς αυτό αλλά νομίζω ότι και πάλι φταίει η εξελιξη του είδους. Εμείς οι άνδρες είμαστε απλά αθώοι περαστικοί στον πόλεμο των εγωιστικών γονιδίων. Πρέπει να μας αγαπάτε παρά τις κληρονομικές μας αδυναμίες.

31. Γιατί οι άνδρες είναι τόσο σκυλιά;

Ένίσταμαι! Τα σκυλιά είναι πιστά, υπάκουα και σου δείχνουν την αγάπη τους κάθε ώρα και στιγμή.Ελπίζω να σε βοήθησα,

Γιώργος
.

Επιλέξτε το επόμενο άρθρο
που θέλετε να διαβάσετε
Κυβερνοτέχνες
(c) Κυβερνογράφοι - All rights reserved